Lichamelijke oefeningen voor mensen met verminderde conditie of longcapaciteit

Speciaal voor mensen met ademhalingsproblemen of sterk verminderde conditie is er een aparte groep met een aangepast trainingsprogramma.
Ook hier probeert iedereen op zijn eigen niveau de conditie en de longcapaciteit op peil te houden of te verbeteren. Dit gebeurt door middel van conditieoefeningen, mobiliteitsoefeningen en spelvormen. Hierbij wordt extra accent gelegd op de ademhaling en ontspanning tijdens en na de oefeningen. Halverwege de training wordt een korte adempauze ingelast. 
Mensen met longklachten bouwen vaak ongemerkt heel veel spanning op in hun lichaam. Door hiervan bewust te zijn kun je dit ook loslaten. Deelnemers merken vaak, dat ze veel meer kunnen, dan ze eerst dachten. Dit geeft weer vertrouwen in het lichaam en in zichzelf.
Deze trainingen zijn ook heel geschikt voor mensen die gerevalideerd zijn na hartklachten en verder aan hun conditie willen blijven werken.
 
Sport voor mensen met verminderde conditie en voor longpatiënten  is op woensdagmiddag van 13.30 - 14.30 uur in sporthal de Muizenberg, Lupinenstraat 11 te Didam.
Contactpersoon is mevrouw Thea Kuppens, tel: 0316-225182.